Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Venter på våren

VårtegnPosted by Gunn Elisabeth Hagen Fri, February 28, 2014 11:43:27

Ventetiden er egentlig positiv i seg selv. Jeg elsker løkblomster, for de lover så mye når de kommer opp. Det er spennende å gå ut når snøen trekker seg vekk fra veggen langs huset. Inntil grunnmuren har jeg et bed på 3 meter som er avgrenset med en hellegang mot plenen.

På sommeren fyller vintergeorginene mine bedet, men innerst mot grunnmuren der det er tørt og varmt står utallige løker og venter på varme. Og den kommer tidlig der i vestveggen. Jeg har ikke oversikt hva jeg har satt hvor der langs veggen. Det er tulipaner, påskeliljer, krokus og perleblomst i skjønn forening. Dit setter jeg nemlig løkplanter som jeg har hatt andre steder og må flyttes når jeg setter sommerblomstene mine.

Nå er snøen borte fra hele hagen, (det var ikke mye av den i år), og jeg har tatt min første runde for å se etter vårtegn. Alperipsen står med grønne knopper. Det er planter jeg laget selv fra stiklinger i 2012 og plantet ut i fjor.

En oppstammet thuja har fått beskyttelse mot sola og de 2 buksbomkulene mine sover under granbar enda. Husk at hagen ligger i sone 5 og lavendel, buksbom og helleborus må dekkes om vinteren. Jeg har lykkes 2 år på rad med buksbom og helleborus. Lavendel har jeg hatt i mange år. Jeg sår noen nye lavendelplanter hvert år, for det er alltids noen som dør, men det er godt å se de når snøen går.

De vokser sakte, stakkar, men blomstrer og lukter fantastisk! Vel verdt å prøve.

Jeg har 5 buksbomstiklinger i kjelleren som er 2 år gamle. Jeg vil lage fler selv siden det er fare for sykdom på importerte planter.

Og i bedet langs veggen? Ja der sto det fullt av håpefulle vårtegn!

Jeg tror jeg venter en stund til med å "rydde" dem fram fra løv og rusk, det er spådd litt kaldere og sludd.. Sukk.  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post0