Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Elskede pelargonia

VårtegnPosted by Gunn Elisabeth Hagen Wed, March 05, 2014 13:40:56

Ja, jeg liker pelargonia. For ti år siden gjorde jeg ikke det. Pelargonia ble betraktet med et skuldertrekk og "joda, fin den.." Da jeg sa det til en pelargoniaelskende venninne sa hun: -Da er du ikke gammel nok.

Det har jeg tenkt på mange ganger, spesielt etter at jeg for 5-6 år siden kjøpte min første Dronning Ingrid fordi jeg synes akkurat den var kjempefin. Men da gikk det ikke lenge før jeg så en annen pelargonia som var kjempefin og plutselig var jeg gammel nok. smiley

Jeg er ikke fanatisk samlende. Jeg har bestemt meg for å holde meg på toppen 10 forskjellige for ikke å ta av, for det vet jeg at jeg kommer til å gjøre hvis jeg ikke passer meg.

Derfor har jeg samlet planter som jeg synes er spesielt vakre. Ikke er de sjeldne og ikke er de av "et slag". Rosepelargonia, retrosorter og zonalesorter i salig blanding. Og - vanligere blir det vel ikke- en Doktor Westerlund står i gangen og dufter herlig.

Nå på våren får alle sammen litt stell, litt ny jord hvis det trengs og litt beskjæring. Beskjæringen resulterer i stiklinger. Jeg har ikke hjerte til å kaste alle. Noen planter blir ikke så gamle så jeg må fornye litt. Jeg gir bort en del stiklinger utover sommeren når vi har besøk eller vi skal bort, det er koselig.

Og når jeg tar stiklinger får jeg bruk for de vakre glassklokkene mine. Stiklingene trives ekstra godt i glassklokkene. Jeg bruker ikke plastposer for de har en tendens til å klistre seg mot bladene, og det liker de ikke.

I vinduskarmen på kjøkkenet prøver jeg å la vær å sette frøplanter og søle med jord. Men et par klokker med hver sin pelargoniastikling går an. Resten av stiklingene får stå på vaskerommet. Der kan de stå inne i varmen og se ut på vinterbrun plen og gjørmevegen i teleløsninga.  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post1