Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Opp fra kjelleren

Vinteren og våren 2015Posted by Gunn Elisabeth Hagen Sun, March 01, 2015 18:15:46

5-mila blir lang (den er jo 5 mil), og for å nytte tiden brukte jeg dagen på storstua der pelargoniaene står til vinterlagring. Lyst og kjølig har de stått siden i fjor med bare en liten utflytting i jula.

Jeg rigget meg til med et stort aluminiumstraug som er sikkert 25 år gammelt på salongbordet. En avdanket voksduk beskyttet parketten og jordsekken ble åpnet.

Jeg er ingen samler, men skriver opp navn på alle pelargoniaene mine og tar stiklinger som jeg gjerne gir bort utover sommeren hvis alle morplantene overlever.

Da jeg var ferdig med ompotting og stiklinger sto det notert 26 pelargoniaer fordelt på 15 slag pluss 23 stiklinger i den rosa boka mi. (jeg er notisbokoman)

Stiklingene setter jeg i glassklokker. De trives bedre der enn i plastikkpose. Det tar litt større plass, men jeg elsker glassklokkene mine. 5 store og 3 små klokker er verdt pengene!

Noen planter så litt ribbet og betuttet ut, men Layana her er svaktvoksende og har holdt seg tett og fin i vinter. Jeg tok to stiklinger av den, de har vist seg å være vanskelige før, men jeg er optimist og prøver igjen.

Og før Petter hadde vært i kjelleren etter krefter og kjempet seg opp i tet på innspurten, hadde jeg vært i min kjeller og hentet opp 18 buksbom (egenprodusert fra stikling), 23 lavendel (egenprodusert fra frø), 4 skjermleddved (egenprodusert fra stikling), 1 rhododendron (egen stikling) og 4 fuchsia.

Nå står alt nyvannet og litt overrasket i lyset på storstua og venter på vår.

smiley Heia Petter!

  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post12