Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Kompostbinge

Vinteren og våren 2015Posted by Gunn Elisabeth Hagen Fri, May 01, 2015 20:26:51

Med litt dårlig samvittighet har jeg sett på det vi kaller markhaugen i flere år. Ved stabburet har vi lagt løv og litt matavfall for å kunne grave mark når vi skal på fisketur. Men med hagens evige rop etter kompost, fikk jeg endelig tenkt ferdig og skissen var klar i hodet.

Samboer har klart sagt fra at han absolutt ikke ville ha en kompostbinge laget av en gammel potetkasse eller lignende. Og jeg har vært enig, vi ser plassen fra kjøkkenvinduet, og selv om utseende ikke skal telle, så teller det litt..

Jeg tok spaden og greipet fatt og la den komposten som var verd å ta vare på oppå en presenning samtidig som jeg luket ut bringebær og kvekerøtter. Det var faktisk en ganske god haug. Noe av det fant veien til alperipsen i Hyde Park med en gang.

Til og med en gammel hakke dukket opp i haugen. Sikkert plassert oppetter veggen og veltet en høst, og er vips på veg tilbake til naturen.Samboer stilte opp med spett og slegge siden den ene armen min ikke er helt med på lag for tiden. 8 impregnerte stolper ble slått ned litt på mål, litt på øyemål.

En vennlig nabo lot meg skjære ned litt kratt på sin side av gjerdet. Midterste Morten tok med seg forkjølelsen sin og hjalp til nesten frivillig.

Man kan jo diskutere fletteteknikken, men dette er ikke rocket-science..

En finklipp i sidene til slutt. Avklippet legges ikke på komposten, for jeg trenger ikke at de slår rot i haugen min..

Kompostbingen ligger passe langt fra veggen så jeg kan gå på baksiden for å luke ugress eller male veggen. Krattet mot jordet skal fjernes med samboers gravemaskin og resten av kanten langs stabburet skal renses for ugress.

Jeg la en remse med grunnmursplast mot veggen av bingen så ugresset ikke kommer inn så fort, la litt kvist i bunnen og la komposthaugen tilbake på plassen sin. Når sidene råtner, trenger jeg bare å tråkke de ned og flette nytt ovenfra.

Er i grunnen veldig fornøyd med dagens innsats. Og så blir det lettere å "huske" å kaste hageavfallet dit og ikke bare ut på jordet.

Klapp på skuldra til samboer og sønn!

  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post14