Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Godt kjøp

Vinteren og våren 2015Posted by Gunn Elisabeth Hagen Wed, May 27, 2015 21:09:19

I en hage er det nødt til å være grenser selv om man føler seg grenseløs. Og de ligger der - delinger mellom blomsterbed og plen, mellom grusganger og plen, rundt heller og tredekk.

Og alt levende vokser. De sterkeste prøver å overta og dominere. Men det er jeg som bestemmer. Og da må jeg temme plen og ugress. Et par ganger i sesongen går jeg løs på kantene med spade. Langs heller, bed og kjøkkenhage stikker jeg kantene og fjerner gresset som prøver å invadere den andre siden.

I år har jeg investert 3-400 kroner i en kantspade. Det har jeg ønsket meg lenge. Kantspaden er ikke konstruert til å spa med, kun stikke kanter. Jeg skal nok lagre den på en plass jeg kan ha den for meg selv så ingen finner ut at de skal prøve om den fungerer til andre ting.. Ligg unna redskapene mine!! smiley

I behov for litt terapi, tok jeg i dag først gressklipperen fatt og deretter kantspaden.

Kanten rundt drivhuset og kjøkkenhagen var rask, og siden jeg var så godt i gang, tok jeg kanten foran hellene som ligger langs blomsterbedet på vestsiden av huset. Bedet er fullt av tulipaner som blomstrer ekstra lenge i år på grunn av det kjølige været. De pleier å være godt ferdige før dahliaplantene mine skal ut foran de visne løkplantene. Men nå står de blide og ser på meg som stikker kanter, ligger på kne og drar opp løvetann og spavender bedet. En runde med kosten på hellene til slutt, og jeg kan fornøyd rydde opp etter meg.

Lavendelen i kortenden mot veggen fikk en vårklipp for den hadde frosset litt tilbake, men alle er i live, og lukter fantastisk.

Om terapien virket i dag eller ikke skal jeg ikke legge ut om, men kantene er rette og plenen er klippet. Og bedet er klart for dahlia.

  • Comments(2)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post15