Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Høstjobb

Høst og vinterPosted by Gunn Elisabeth Hagen Sun, October 01, 2017 18:24:52

Det er en måte å få det til å begynne å blåse: Rak løv.

Men før jeg fant fram raka i dag satt jeg opp en binge til å ha løvet i for å lage løvkompost. Mitt hageidol Monty Don har en enorm binge til å lage egen løvkompost, min blir ikke mer enn 1200 liter.

Men det er det det er og komposten skal brukes til planter som ikke trenger så mye næring tilført med jorda. Når løvet faller til bakken har næringen blitt igjen lagret i treet for vinteren. Tilbake ligger bare gulv og rødt løv som blir en utmerket ingrediens til såjord, kaktusjord m.m.

Inntil mine to kompostbinger av vidje har det vokst opp litt ugress mot jordekanten og jordrottene har virkelig kost seg der i sommer. Katta også for den saks skyld..

En fin plass å anlegge min løvkompost som skal være luftig og romslig . Tørt løv har et stort volum, men minsker fort når det begynner å råtne.

Ferdig oppsatt ser bingen ut som en valpegrind med aviser i bunnen. Avisene er der for at ikke ugresset skal vokse opp i komposten.

Duken over avisene er for å holde de nevnte på plass.

De andre kompostbingene har jeg gravd ned i bakken for å få større volum, men løvet skal få ligge oppå bakken for å få maksimalt med luft.

Så var det fram med riva. Og da begynte det å blåse.. smiley

Men den første sekken med bjørkeløv fikk ligge beskjedent i et hjørne og vente på selskap mens jeg venter på at det skal slutte å blåse.

Og enda har Frua på gården (les den store hengebjørka) kun så vidt begynt å lette på skjørtet i starten på årets burlesquedans.
  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post26