Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Våronn

VårtegnPosted by Gunn Elisabeth Hagen Mon, April 21, 2014 18:10:39

Endelig! For et påskevær! Da vinden ga seg, 9 sekundmeter er ikke gøy, kunne vi endelig være ute, spise ute og jobbe ute.

Ungene og jeg har en overkommelig stor kjøkkenhage, 6 pallekarmer stor.

Jeg har brukt litt tid til å bo meg til på sørøst siden av huset. Drivhuset kom på plass i 2003 var det vel og kjøkkenhagen kom sikkert samme året. Men jeg har ominnredet opp til flere ganger for å finne en layout som passer meg. Jeg har som sagt 6 pallekarmer, 3 av de har to i høyden, og jeg er på jakt etter tre til så jeg får bygd opp de siste. Jeg har hatt salat og diverse i de laveste, men ser jo at plantene trives best i de høyeste.

Karmene er plassert med langsiden mot sola og med litt avstand så det er lett å bevege seg i mellom. Jeg har en del åkersnegler å kjempe mot, og da er det lettere med pallekarmer enn bed på bakken. Sneglekrigen utkjempes hvert år, og er en historie for seg med finurlige løsninger og sommerkveldsjakt.

Jeg begynte for et par uker siden å så reddik i en av karmene for å føle at jeg hadde kommet i gang. Jeg la over et par gamle vinduer, og nå er den stakkars enslige rekken med spirer kommet opp.

I dag mobiliserte jeg de yngste til våronn for å så gulrøtter og salat. Vi har system i dyrkningen vår så vi veksler på hvilken karm ertene, gulrøttene og dill kommer til hvert år.

MinsteMari vil ha gulrøtter, salat og erter, squash og gresskar. Det sier seg selv at kjøkkenhagen blir for liten med en gang, men det løser jeg med å dyrke det sneglene ikke er så hissig på i jordekanten på stykket som jeg har annektert fra samboer.

MidtersteMorten er mest interessert i reddiker og dill, gresskar og under tvil litt salat.

I dag har vi sådd gulrot med salat imellom radene og reddik ved siden av den første raden. Litt hønsegjødsel har også funnet vegen til pallekarmene.

For å unngå gulrotfluer og diverse utøy, og for å holde på temperaturen om natta dekker vi med fiberduk. Det sto et stykke i hageblad om kvalitet på fiberduk. Jeg skriver så gjerne under på at man får det man betaler for, og at kvalitet lønner seg.

Duken vi brukte i dag er sikkert på 3. året, men like fin. Vi delte den opp nå for å bruke den på pallekarmene. For å få duken litt over jorda, det blir fort flatklemte spirer når det regner, var vi bak låven og fant vierkvister som vi kappet like lange. For at de ikke skal slå rot i pallekarmene fjernet vi barken i enden på kvistene og stakk de ned i jorda inne i pallekarmene så de dannet 4 like buer jevnt fordelt. Fiberduken klippet vi så lang at vi kunne samle den i hver ende og legge en stein på som lås så det er lettvint å ta av duken når vi skal stelle eller høste.

Nå er det bare å sette seg med kaffen og vente på at det gror.
  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post5