Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Oppdatering fra drivhuset

VårtegnPosted by Gunn Elisabeth Hagen Thu, May 08, 2014 09:49:27

Ja, det vokser og fylles i drivhuset om dagen. Men det kjølige været den siste uken har gjort at veksten stagnerer, men det er bare en fordel for plantene. Litt lavere temperatur og mindre direkte sol gjør at plantene mine blir frodige og tettvokste.

Jeg har en lei tendens til å så litt mye for å være sikker på at noe skal spire. Det pleier å resultere i veeeldig mange planter i forhold til det jeg trenger. Men de prakker jeg på besøkende som kommer i løpet av forsommeren, og da får jeg senket antallet uten å måtte knerte noen.. smiley

I år er det tomatene som er blitt litt fler enn jeg trenger.. I år har jeg sådd 7 forskjellige sorter. Noen er drivhustomater, andre friland. Jeg trenger ikke mer enn 10 planter, men har over 20.. Ja ja, jeg får vente på besøk.

Jeg bruker potter med forskjellige farger til de forskjellige sortene, da slipper jeg å merke alle. De er ikke store enda, men slik blir det når man ikke har varme og ekstra lys før de kommer ut i drivhuset i april. Jeg kan ikke begynne før enn i begynnelsen av april ellers blir de pinglete hvis våren blir kald. Jeg har varme i drivhuset, men slipper temperaturen litt ned om natta.

Asarinaen jeg kjøpte på hagemessa i april har funnet ut at den liker seg hos meg. Jeg gleder meg til å se den blomstre!

I bakgrunnen ser du pipeløk. Jeg har sådd både pipeløk og masse gressløk som skal plantes i Hyde Park i sommer. Jeg synes de har så vakre blomster. Frøene til gressløken er fra egne planter.

Også er jeg veldig glad i prydgress. Her er Hare's tail som jeg hadde første gang i fjor. Den overvintrer dessverre ikke hos meg, men har en fantastisk myk overflate- akkurat som en hare som navnet sier. Ellers har jeg sådd festuca, black madrass og et par til som blir ganske store.

Ellers er drivhuset fullt av ipomoea, agurker, hjelmbønne, squash, cobea, lavendel, purpurkongslys, dahlia og mye mer. En salig blanding av nytte, stauder og pryd.

Små gleder som vokser seg store!

  • Comments(0)//restenavhagen.hagenihagen.no/#post6