Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Kompost

Oppdatering i sommerhagenPosted by Gunn Elisabeth Hagen Mon, August 08, 2016 07:48:59

Inntil stabbursveggen står kompostbingene. Jeg lagde en i fjor, og i år er det kommet til en ny med hjelp av midtersteMorten.

Bingen fra i fjor tømte jeg i vår og la jorden rundt busker og hekker. Resten av fjorårets løv raket jeg opp og la i bingen så vi skulle ha litt å grave mark i til fisketur.

I den nye bingen har jeg lagt alt plantemateriale fra hagen (ikke rotugress) og vegetabilsk avfall fra kjøkkenet inkludert eggekartonger som jeg river opp. I løpet av sommeren har det blitt en fin haug, og nå hadde den begynt å synke litt sammen.

I går tok jeg greipet fatt og snudde komposten over i den eldste bingen. Ved å snu den slik får jeg blandet komposten og luft slipper til i de våte lagene så mark og mikroorganismer får oksygen til å gjøre jobben sin.

Og du verden, det var mark der, ja!

Marken rakk lang opp på underarmen, men hadde det fryktelig travelt. Den ble nok lettet etter en luftetur over i den andre bingen over at jeg ikke hadde tenkt å spise den..

Åkersneglene jeg fant inntil kanten av bingen måtte bøte med livet (potensielt 20.000 snegleegg avverget).

Etter en halvtime var jobben gjort og musklene møre.

Bingen til høyre skal få stå slik til neste vår når jeg igjen bruker resultatet til toppdressing. Bingen til venstre skal fylles på nytt utover høsten med planteavfall, opprensk fra kjøkkenhagen og løv fra trærne.

Jeg startet med en trillebår med avklipp fra hagens blomster. Det ga en fargerik kompost.

Naturens syklus er en veloljet maskin, og jeg kan fornøyd legge armene i kors og la den jobbe.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.