Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Vinterhagen

Høst og vinterPosted by Gunn Elisabeth Hagen Sun, January 22, 2017 09:17:52

I vinterens all slags vær med snø, vind, -20 og plutselig sønnavind og regn får man plutselig en dags vårfølelse. Den lave januarsola vil midt på dagen virke et par timer og er man heldig er det vindstille. Da kan jeg med vilje lure meg selv til å tro det er vår.

Jeg er ikke så dum at jeg tror at ikke vinden og snøen kommer tilbake, men akkurat disse få timene midt på en fredag bruker jeg til å løfte litt på vintermørket.

Fuglene på brettet utenfor kjøkkentrappa klager høylytt når jeg går ut. De er ikke interessert i å flytte seg. Det har vært en myriade med forskjellige fugler den siste måneden. Noen av de er såpass husvarme at de ikke flytter seg lenger enn til prydepletreet i påvente av at jeg skal bevege meg videre ut.

Katta har ligget på en pute på verandaen i "sosteika" og varmet pelsen sin. Den har et håp om foring utenom fastsatte tider og kommer mysende opp på terrassen.

Solvarm katte.

Jeg tar meg en tur rundt huset mens jeg unngår de våteste flekkene på plenen for ikke å skade den. Jeg klarer å løsne ledningen til juletrebelysningen der den er fastfrosset under treet og kveiler den inn på verandaen.

Buksbomplantene på sørøstsiden av huset får et lag med strie på. Det har ikke vært nok snø til å dekke de med i år, og bladverket er litt svidd i tuppene. Strien skal ligge på til telen går og jeg kan begynne å vanne.

Jeg går en tur innom kjøkkenhagen der pallekarmene er fulle av stauder som overvintrer og drivhuset der den samme veggplaten har løsnet i en vind før jul som alle andre år, (den er funnet igjen og ligger inne i drivhuset) Pileplantasjen min står nedfrosset i is av overvannet fra jordet. Det ene slaget har satt mye sideskudd, og jeg er ikke helt fornøyd.

Men i vestveggen på huset står perleblomst og krokus i full fart opp. De har stått slik siden før jul, men kommer ikke til å blomstre på flere måneder. De stoppet klokt da den første kuldeperioden kom, men ser uforskammet bra ut til å ha ligget under snø i -20.

Jeg plukker med meg kvist fra plenen som har falt av "Frua", den store hengebjørka mens jeg tusler rundt. Ved kompostbingene legger jeg de i haug i påvente av MidtersteMortens innsats med kompostkverna til våren. Borte ved kompostbingene står epletrærne og gleder seg til våren. Knoppene er klare, og til og med det stakkar, stakkar Kronprinstreet som nå er 50 cm høyt etter å ha frosset seg mindre i flere år lover bot og bedring med knopper på den siste lille greina den har.

Greina har vokst hele 10 cm i fjor sommer, og jeg har lovet treet stell og kjærlighet til våren hvis det klarer seg gjennom vinteren. Foreløpig ser det lyst ut.

Skyggene blir enda lenger, og vinden tar seg opp igjen. En liten isbris forteller at drømmetimene er over, og fingrene blir kalde i hanskene. Jeg stapper hendene i lomma og tusler fornøyd inn, finner meg en kaffekopp og ser på småfuglene som har blåst "faren over" signalet og samles rundt frøautomaten igjen.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.