Resten av hagen

Resten av hagen

Her er resten av hagen

Siden Hyde Park er et eget prosjekt, vil jeg ikke blande inn resten av hagen.
Men litt plass må den få, og da kommer det hit..

Stikk gjerne innom hjemmesiden min : www.hagenihagen.no Der finner du mer hagestoff.

Dahlia

Oppdatering i sommerhagenPosted by Gunn Elisabeth Hagen Wed, July 23, 2014 18:33:44

Jeg liker dahlia. De er enkle å like: Sett de i jorda, gjødsle, vanne, vente. Store og små, vinter og sommer. Det er mange å velge i. Raskt regnet har jeg ca 10 forskjellige. Noen er større enn andre, og noen er eldre enn andre.

Jeg har ikke holdt meg til en spesiell farge, men rødt går igjen. I et bed på sydvest -siden av huset har jeg plass til ca10 store planter. Da er det fullt.

De fleste er vinterdahlia og blir ganske store. En favoritt må være Le Baron. Den blir ganske høy, dyp rød og får enormt store blomster. Den første dahliaknollen jeg kjøpte har jeg ikke navnet på, men den er blitt til 4 store røtter som jeg forhåndsdriver i et veksthus på jobben. Den er opprinnelig rød med hvite spetter, men har forandret seg og fått mer hvit. De fire røttene har tydeligvis tatt hver sin retning.

Jeg har en rosa kaktus, rød kaktus, rosa pompom og rød pompom. Jeg hadde tre gule store også, men klarte ikke vinterlagringen i år.

I tillegg tok jeg for tre år siden stiklinger av en dahlia maxi som heter bicolor. den blir ikke høyere enn ca. 40 cm, men har blitt til tre store fine planter og fikk knoller allerede første sommeren.

Alle dahlia kan formeres med stikling, og med litt tålmodighet får du store fine planter.

Jeg sådde sommerdahlia for tre år siden også. De er lysrosa og fikk også knoller det første året. De er såpass lave at de får stå i en gryte sammen med hvit bacopa og rosa millionbells. Knollene er ikke blitt så veldig store, men plantene er friske og kraftige.Hver blomst står lenge, men noen slag drysser lettere enn andre. Jeg prøver å være ute med saksen og klippe halvvisne blomsterhoder før de rekker å drysse. Deadheading som engelskmennene kaller det har ikke noe godt norsk oversettelse, men alle vet hva det betyr.

Og så er det bare å passe på til høsten og få knollene opp før frosten blir for streng. Dahlia er en rik investering.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.